SEO står för Search Engine Optimization och är en marknadsföringsmetod som används av de flesta företag på nätet. Med SEO har hemsidan en större chans att dyka upp vid en sökning på en sökmotor som exempelvis Google och kan därmed läsas av fler besökare. Att skriva en bra SEO-anpassad text kan vara svårt och därför finns det många professionella SEO-skribenter som är kunniga i att producera just dessa texter. Att bli riktigt duktig tar tid, men det finns några hjälpsamma tips för den som vill bli professionell SEO-skribent.

Secrets of Professional SEO Article Writers

Skriv en bra text

Denna kan kännas uppenbar, men är fortfarande otroligt viktig för att du ska kunna skapa en bra och välbesökt hemsida. Även om texten skulle innehålla alla viktiga saker som exempelvis sökord, textlängd och allt annat spelar det ingen roll om själva texten är dåligt skriven. Dålig struktur, felaktig grammatik, felstavning eller bara en tråkig text att läsa gör att ingen vill ta sig igenom den. Att få besökare att komma till hemsidan är viktigt, men att få dem att stanna kvar är minst lika avgörande för att kunna få en lyckad hemsida.

Glöm inte sökorden

När det kommer till att skriva en bra SEO text ligger mycket av det i sökorden. Om du tar en sökmotor som exempelvis Google har de en algoritm som baserar sig på att matcha sökorden, eller nyckelorden, mellan hemsidan och själva sökningen. Därför är det även bra att skriva ut vissa meningar som sökningen på sökmotorn troligtvis skulle skrivas. Rubriken eller beskrivningen får gärna innehålla frågor för att ännu mer fastställa en matchning. Saker som ”Vad är”, ”När ska man” eller ”Vart ligger” kan hjälpa sökmotorn att lista din hemsida högt upp bland sökresultaten.

När det kommer till nyckelorden kan det vara lätt att skriva för mycket av dem i en vilja att optimera sökträffen. En professionell SEO skribent vet precis i vilken mängd de ska dyka upp för att behålla textkvaliteten men samtidigt anpassa sig till algoritmen. Moderna sökmotorer vet nämligen när ett ord eller mening används på ett onaturligt sätt och lägger då hemsidan längre ner bland sökresultaten. Det är en fin balans hur du ska lyckas med att skriva tillräckligt med sökord, men inte för mycket på samma gång.