Det finns många sökmotorer att välja bland. Medan Google är den mest kända finns det oerhört många fler som har olika specialiteter till sig, som integritet och miljövänliga. Beroende på vad du själv prioriterar finns det många alternativ till den perfekta sökmotorn just för dig.Under 2019 och 2020 finns det fler sökmotorer än någonsin och det kan göra det svårt att veta vilken du ska välja. Därför har vi tagit fram en samling av de bästa sökmotorerna som finns tillgängliga och vad du kan förvänta dig från dem.

Tänk på miljön och barnen

Något som har varit väldigt populärt senaste tiden är att använda sig av Escosia som bidrar till en bättre miljö. För varje sökning du gör samlar du poäng. När du har samlat tillräckligt med poäng planterar Escosia ett träd med pengarna de får in tack vare dina sökningar. Har du barn där hemma är det bra med en sökmotor som håller sökningarna till säkra sidor. Kids-serach och dinosearch filtrerar allt som inte kan vara lämpligt att barn klickar sig in på och låter dig som förälder vara med avslappnad när barnet sitter vid datorn.

De bästa sökmotorerna 2019/2020

Privata sökningar

Medan stora sökmotorer som exempelvis Google är bra på att hitta det du söker, är deras stora fall datainsamlingen. Allt som du gör inne på Google sparas för att samla mer data och utveckla deras teknik. Medan det kan ses som en positiv grej, är det många som tycker det är obehagligt att du inte kan vara anonym när du är ute på nätet. Därför finns det flera sökmotorer som har ökat integriteten och inte utger någon spårning. Allt för att fortsätta hålla ditt privatliv helt privat.

Några av de bästa sökmotorerna med de privata sökningarna är Startpage, Duckduckgo, Searchencrypt och Searx. Startpage använder alla av Googles sökresultat, men skickar inte vidare någon information alls till Google. Duckduckgo gör sina egna sökresultat och varken sparar eller spårar någon information som kommer från användarna. Searchencrypt är också en sökmotor som genomfar sina egna sökresultat, men som sätter integriteten först och sparar ingen information av de som använder dem. Searx är en sökmotor som bygger på en öppen källkod som har ett helt fokus på integritet.