Vill du lära dig hur du får ditt innehåll att synas oftare och bättre på internet? Då bör du ta en titt på sökmotoroptimering, eller ”search engine optimization” (SEO) som det heter på engelska. Det handlar om att anpassa innehållet på din hemsida efter vad du tror att dina kunder eller besökare använder för sökord när de letar efter produkter som du säljer. Naturligtvis vill du göra detta så snyggt och professionellt som möjligt, så att ditt innehåll inte ser tillgjort ut. Läs vidare för att få tips på gratis nybörjarguider online.

Bästa gratis resurser online för att lära sig SEO

Resurser online

Det finns mängder av resurser att ta del av online och skulle du vilja betala ett företag för en tjänst som uppgraderar ditt innehåll ytterligare finns många alternativ för det också. Några av de mest kända och väletablerade företagen är Moz och SEO by the Sea. En svensk motsvarighet är Brath. Dessa bolag erbjuder såväl tjänster inom digital marknadsföring som gratis guider online till hur du kan lära dig att optimera dina sökord och innehåll. Det är fundamental kunskap för att du ska rankas högt upp i Google-sökningar.

Bloggar

Ett av tipsen för att sökordsoptimera din hemsida är att ha en blogg som knyter an till ditt övriga innehåll. Därför är det inte konstigt att de ovan nämnda alternativen erbjuder information i bloggformat för att dela med sig av kunskap om SEO. Moz har en flitigt uppdaterad Moz Blog med mängder av relevant information för dig som är på jakt efter att få ordentlig fart på din digitala närvaro. Även Brath erbjuder samma typ av upplägg på svenska och som kanske kan vara bra om du primärt riktar dig till den svenska marknaden.

SEO by the Sea ser lite annorlunda ut och är i sig uppbyggd som en blogg. Där finns dock bra länkar till vidare resurser och artiklar där du kan läsa mer om hur du uppdaterar ditt innehåll. Sammanfattningsvis kan konstateras att det finns en uppsjö av olika alternativ online för den som är villig att investera lite tid i att lära sig sökordsoptimering. Det är definitivt inte tid som gått till spillo – om du gjort rätt kommer du garanterat att se resultat i din trafik och förhoppningsvis även försäljning.