SEO betyder search engine optimization och innebär att du kan optimera din hemsida på bästa sätt för att ranka högt hos sökmotorerna. Antingen skriver du själv, eller så anlitar du en SEO-skribent. En skribent kan hjälpa dig att skriva allt ditt innehåll så kallat content på hemsidan som gör att du kan rankas högre i träfflistan på sökmotorerna. Målet är att din hemsida ska innehålla bra text som alla förstår och det kan du få hjälp med genom content marketing som är den viktigaste delen i SEO.

Content marketing är innehållsmarknadsföring och det kan det innebära att sajten kan ranka högt på sökmotorer. Ett bra innehåll på en hemsida är viktigare är enstaka sökord. Om du har en hemsida som till exempel ska informera läsarna om något viktigt, så är det viktigt att få innehållet så tilltalande skrivet som det bara går. Ett relevant innehåll för sökordet kommer att ge ett bättre resultat än enbart SEO. Vid sökningar på något som finns på din hemsida, så hjälper det att komma högre upp med content marketing.

Är SEO viktigt?

När är SEO inte viktigt?

För att kunna hamna längst upp på Googles sökmotor, måste innehållet vara av god kvalitet. Att enbart optimera för sökord räcker inte längre i den stenhårda konkurrensen. En hemsida måste ha ett innehåll som är tillräckligt relevant och intressant för läsaren. SEO är viktigt men innehållet på hemsidan är ännu viktigare i en sökmotorsranking. Desto fler som läser artiklar, är intresserade av innehållet och blir engagerade av innehållet gör att sidan rankas betydligt högre av sökmotorer som Google. Content marketing är företagens fokus.

Göra det själv eller ta hjälp?

Att göra en hemsida och skriva innehåll kommer ta mycket tid och det är inte säkert att den tiden finns och det är tur att innehållsexperter finns som kan skriva åt din sida. Om du ska starta upp en ny e-handel, kommer du behöva lägga mycket av tiden på andra saker och har inte mycket över till att skriva innehåll på hemsidan. En stor fördel med en skribent är att det är hög kvalitet på texterna vilket är ett krav från sökmotorer och då kommer sidan rankas högre.